Müdürün Mesajı

Anasayfa   Okulumuz   Müdürün Mesajı

&

“HER YENİ MEZUNUMUZLA AYDINLIK TÜRKİYE HAYALİNE BİR ADIM DAHA YAKLAŞIYORUZ”

Sürekli değişen toplumların, geleceklerini güvenilir bir biçimde ve geçmişleriyle bağlarını koruyarak şekillendirmek, okulların üzerine düşen en temel görevi olarak tanımlanabilir. Basit olmayan, ancak zor olduğu kadar da okullardaki çalışmaların belki de en keyifli olanı, değişim ve geçmişle korunması gereken bağ arasındaki bu önemli dengeyi sağlayabilmektir.

Hepimizin net olarak gördüğü gibi, okullarımız bulunduğu yörelerde eğitimin ufkunu açmakta, eğitim önderliği sıfatını, değişimin öncülüğü nosyonundan ve Milli Eğitim'in yönergelerinden ayrılmadan sürdürmektedir.

Eğitim, insanın içinde doğup yetiştiği yurdunu, insanlığın değer ve idealleri ile donatır. Yani amaç, bir yurttaş yaratmaktır ve yaratılan yurttaşla ülkeyi dünya standartlarının üstüne çıkartmaktır.

Dünya okulu olan Bahçeşehir Okullarının farkını bu nokta ortaya koymaktadır. Okullarımızın yegâne amacı; insanlığa ve ülkesine yararı dokunan, sağlıklı, mutlu bireyler yetiştirmektir. Bugün okullarımızdan mezun olan çok sayıda öğrencimiz dünya çapında kazandıkları üstün başarı burslarıyla yüzümüzü ağartmaktadır. Ülke genelinde Türkiye sıralamalarında yer alarak bu haberleri, Bahçeşehir Okulları’nın doğal işleyişi haline getirmişlerdir. Bilinçli velilerimiz öğrencilerini anasınıfından okulumuza yönlendirerek onların geleceğini geniş görüşlü erişkinler olarak şekillendirmek istemektedir. Biliyoruz ki kökü, temeli sağlam olan her şey asırlara ulaşır. Bizim için daha da büyük bir övünç kaynağı ise, öğrencilerimizin çoğunun üniversite tercihini de Bahçeşehir Üniversitesi’nden yana kullanmasıdır. Bu bize cesaret veriyor, yaptığımız işe güvenmemizi sağlıyor, kendimizi daha da geliştirmek için gereken motivasyonu veriyor.

Akademik beklentilerimiz, sosyal sorumluluk bilincimiz ve kendi içinde anlamlı, yapıcı ve üretken bir biçimde kenetlenmiş bir camia olma hedefimiz, değişen dış faktörler ne olursa olsun değişmeyecek değerlerimiz; çünkü biz inanıyoruz ki kalıcılığın gerçekleşmesi ve başarıya ulaşmak ancak bu değerlerin korunması ile hayata geçirilebilir.

Peki, biz ne yapıyoruz?

• Sorgulayabilen, ön kabulleri olmayan, düşünen bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.
  • Kişiye Özgü Öğrenme Modeli ile öğrencilerimizin öğrenme biçimlerindeki bireysel farklılıklarına göre öğretim sürecini planlıyoruz.
  • Öğrencilerimiz “Öğrenmeyi Öğrenme” sisteminde yetiştiği için bilgi toplamayı ve bu bilgileri kullanmayı başarıyor.
  • Günümüz ve gelenek arasındaki bağı korumak adına, kendi iç dinamiklerimizi değerlendirip, kendi eşsiz kültür değerlerimizin yolundan yürüyerek, çocuklarımızın çağdaş olmalarını sağlıyoruz.
  • Bilgiye inanan, bu nedenle de okuma alışkanlığı kazanmış çocuklar yetiştiriyoruz.
  • Pozitif bilimler, yaşama sistemli ve matematiksel bir bakış açısı geliştirir. Fen ve matematik bilimleri eğitimi zorlayıcı olmamalıdır. Çocuğun bu alana merakla ve sevgiyle yaklaşabilmesi için yaşamın doğallığı içinde, yaşamdan soyutlamadan yapılan eğitim bireyi emsallerinden ayırır. Dolayısıyla elimizdeki veriler öğrencilerimize matematik ve fen sevgisinin ne oranda kazandırıldığını ortaya koymaktadır.
  • Öğrencilerimiz yabancı dil bilincini yaparak ve yaşayarak edinmektedirler.
  • Akademik çalışmalarımızda yıl içinde akademik gelişimi izleme sınavları AGİS, TEOG, YGS, LYS denemeleri ve bu alandaki sistemli kamplarımız başarılarımıza zemin hazırlıyor.
  • Güzel sanatlar ve beden eğitimi dersleri günü kurtarmak anlayışı taşımamalıdır. Sanat ve spor kişinin hayal gücünü geliştirir,  yaşama mutlu bir bakış açısı geliştirmesini sağlar. Evrensel ve ulusal sanat değerleri uygulamalı olarak öğrencilerimizi ilerilere taşımaktadır. Bu anlayışla öğrencilerimiz her yıl farklı bir kulüp çalışmasına yönlendirilerek, onların kendilerini tanımaları, kendilerine güven duygusunu geliştirmeleri sağlanıyor.

İşte bütün bunların sonucu olarak disiplin ve sevgi ortamının bulunduğu okullarımızda geleceğin bireylerini yetiştirmekte ve gelecek endişemiz, yerini bilmekten kaynaklanan sağlam bir güven duygusuna bırakmaktadır. Çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için özveriyle görev yapan öğretmenlerimize, evlatlarını gözleri arkada kalmadan bize emanet eden velilerimize ve duruşları, başarıları, kişilikleriyle bizleri daima gururlandıran öğrencilerimize teşekkür ediyor, her mezunumuzla aydınlık Türkiye hayaline bir adım daha yaklaştığımıza inanıyorum.

Sevgilerimle,
Okul Müdürü